اشپزی
نوشته شده توسط : پوریا شیروانی


مجله سیب سبز:

مواد لازم

برای 6 نفر

  • گل‌کلم: یک عدد متوسط (حدود700 گرم)، برگ‌ها به اندازه 2 سانتی‌متر خرد شده باشند.
  • هویج: 300 گرم، خلال شده
  • آب سبزیجات: یک پیمانه، بدون نمک
  • پنیر کم‌چرب: یک‌چهارم پیمانه
  • خردل دیژون: یک قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: یک نوک قاشق
  • پنیر گرویر سوئدی: سه‌چهارم پیمانه، خرد شده
  • نمک و فلفل: مقداری
  • ماکارونی فرمی  elbow (لوله‌ای کوتاه و خمیده): 400 گرم
  • کلم بروکلی: 250 گرم، فقط گل‌های کوچک کلم
  • گوجه‌فرنگی: 2 عدد متوسط، دانه گرفته و
  • خرد شده
  • پنیر پارمسان: یک‌چهارم پیمانه، رنده شده

روش تهیه

فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. یک قابلمه 8 لیتری را با آب‌نمک پر کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. گل‌کلم و هویج را داخل آب‌جوش ریخته و 15 دقیقه حرارت دهید تا ترد شود. در همین مدت، آب سبزیجات، پنیر کم‌چرب، خردل، فلفل قرمز، نصف پیمانه پنیر سوئیسی، مقدار کمی نمک و فلفل سیاه را در مخلوط‌کن ریخته و حسابی با هم ترکیب کنید. حالا سبزیجات را هم داخل مخلوط‌کن ریخته و باز هم ترکیب‌شان کنید تا کاملا یک‌دست و نرم شود.

حالا ماکارونی‌ها را داخل قابلمه آبجوش ریخته و نصف مدت زمانی که روی بسته‌اش نوشته، آنها را آبپز کنید. یک دقیقه آخر طبخ ماکارونی‌ها بروکلی‌ها را داخل قابلمه بریزید و بعد از یک دقیقه، ماکارونی و بروکلی را آبکش کنید و داخل قابلمه برگردانید.

سس گل‌کلم و نیمی از گوجه‌فرنگی‌ها را با مواد داخل قابلمه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. حالا محتویات قابلمه را به یک ظرف گود مخصوص فر با حجم 25 لیتر بریزید و رویش را با باقیمانده پنیر و گوجه‌فرنگی بپوشانید. ظرف را برای 35‌دقیقه در فر بگذارید تا سطح آن قهوه‌ای طلایی شود.



مجله سیب سبز:

 

مواد لازم

برای 4 نفر

  • سیب‌زمینی ریز: 450 گرم، 4 تکه شده
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • پیازچه: 2 عدد، خرد شده
  • فلفل دلمه‌ای نارنجی: یک عدد، خرد شده
  • گوجه‌فرنگی مینیاتوری: 500 گرم
  • کنگر: 400 تا 500 گرم، خرد شده
  • تخم‌مرغ: 4 عدد کامل و 4 عدد سفیده
  • پنیر فتا: نصف پیمانه، خرد شده

روش تهیه

تابه را گرم کرده، در یک کاسه متوسط مخصوص مایکروفر سیب‌زمینی‌ها را با یک‌چهارم پیمانه آب ریخته و برای 8 دقیقه در مایکروفر بگذارید تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند. آب اضافه را خالی کرده و سیب‌زمینی‌ها را به علاوه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و مقداری نمک و فلفل سیاه در یک بشقاب بریزید و 6 دقیقه سرخش کنید تا قهوه‌ای شود. در یک تابه نچسب، یک قاشق روغن زیتون را یک دقیقه روی حرارت متوسط گرم کرده، پیازچه‌ها و فلفل دلمه‌ای را به آن اضافه کرده و برای 5 دقیقه تفت دهید و مرتب به هم بزنید تا طلایی شوند. حالا گوجه‌فرنگی‌ها و کنگر را اضافه کنید و 2 تا 5 دقیقه دیگر محتویات تابه را بپزید. در این مرحله گوجه‌فرنگی‌ها نرم می‌شوند. تا سبزیجات در تابه می‌پزند، در یک کاسه متوسط تخم‌مرغ‌ها و سفیده‌ها را با مقدار کمی نمک و فلفل سیاه و نصف پنیر فتا حسابی بزنید. حالا محتویات کاسه را روی سبزیجات داخل تابه ریخته و تابه را کمی تکان دهید تا مواد به صورت یکسان پخش شوند. حالا بقیه پنیر را روی مواد داخل تابه بریزید و 5-6 دقیقه بپزید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان را ببندند.

این غذا را همراه با سیب‌زمینی‌ها سرو کنید.



مجله سیب سبز: اگر بايد عدس را به برنامه‌غذايي‌تان اضافه كنيد و از خوردن عدس‌پلو يا عدسي خسته شديد و اگر تكراري بودن غذاها بر اشتهاي‌تان اثر مي‌گذارد اما نمي‌توانيد از خواص سرشار عدس و خاصيت خونسازي آن صرفنظر كنيد، به شما توصيه مي‌كنيم دال عدس پاكتي را تجربه كنيد. اين غذا با ظاهر خوش آب و رنگي كه دارد همه اعضاي خانه را براي خوردن يك وعده غذايي كامل وسوسه مي‌كند.

با مصرف اين غذا...
 

  •   بی‌اشتهایی فرزندان‌تان را برطرف کنید.
  •   علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش جریان گردش خون را در بدن بیشتر کنید.
  •   از بروز لخته‌های خون و پلاکت‌ها در عروق خونی پیشگیری کنید.

 


دستور تهيه :

مواد لازم:

  • عدس: 200 گرم
  • پياز متوسط: یک عدد
  • سير: 2 حبه
  • هويج: 3 عدد
  • گوجه فرنگي: یک عدد
  • آويشن: یک قاشق چاي خوري
  • كره گياهي: 15 گرم
  • اسفناج: 500 گرم
  • ليموترش: یک عدد
  • نان لواش: 2 تا 3 عدد
  • آب: نصف پيمانه


روش تهيه:

براي تهيه اين غذا اول بايد عدس‌ها را آماده كنيد. عدس را در قابلمه كوچك بريزيد و درحدي كه آب روي آن را بپوشاند به آن آب اضافه كنيد. سپس قابلمه را روي حرارت قرار دهيد تا عدس به آرامي پخته شود. حدودا بعد از 30 دقيقه عدس‌ها آماده مي‌شوند. عدس را آبكشي كرده و آن را در ظرفي جداگانه نگهداري كنيد.

در مرحله بعد كره‌گياهي را درون ماهي‌تابه بريزيد و پياز و سير ساطوري شده را با حرارت ملايم تف دهيد تا به خوبي نرم شود. سپس هويج و گوجه فرنگي را كه به صورت نگيني ريز كرده‌ايد به پياز و سير اضافه كنيد و پس از 30 ثانيه آويشن و آب را به ظرف بيفزاييد تا آب جوش بيايد. اجازه دهيد اين محتويات به مدت 15 تا 20 دقيقه روي حرارت باقي بماند و بجوشد تا هويج كاملا نرم شود.

در آخرين مرحله اسفناج ساطوري شده را با عدس آبكش شده و آبليموي تازه به ماهي‌تابه اضافه كنيد و اجازه دهيد به مدت 15 دقيقه بپزد تا آماده شود. نمك و فلفل را به مواد افزوده و آن را براي سرو آماده كنيد. براي سرو اين غذا بايد مايه به‌دست آمده را درون نان‌لواش كه آن را به صورت پاكت درآورده‌ايد بريزيد. مي‌توانيد نان لواش را به صورت مربع ببريد، با خلال دندان 2ضلع مربع را به هم محكم كنيد و درون آن را كه به صورت پاكت درآمده با دال عدس پركنيد.

مواد اولیه این غذا چه خواصی  دارند؟

 كاهش دردهاي مفصلي با گوجه فرنگي

طعم و رنگ گوجه فرنگی  موجود در این خوراک دال عدس موجب افزایش اشتهای اعضاي خانواده می‌شود. به این ترتیب با کمک این غذا به راحتی می‌توانید افراد بدغذا یا بی‌اشتها را که تمایل زیادی به خوردن خوراک از خود نشان نمی‌دهند، تحریک کنید تا سر سفره بیایند. در کنار این مورد اعضاي خانواده‌ شما  با مصرف این غذا که بخش زيادي از آن را اسفناج، هويج و كره گياهي تشكيل داده مي‌توانند علاوه بر درمان كندي عملكرد روده‌ها و دستگاه  گوارش از ابتلا به دردهاي مفصلي و استخواني نيز پيشگيري يا روند رشد اين بيماري‌ها را در بدن كنترل كنند.

اگر مي‌خواهيد به شكل حرفه‌اي‌تر و رسمي‌تر خوراك دال پاكتي را براي مهمانان‌تان سرو كنيد مي‌توانيد به جاي استفاده از نان لواش از نان پيتا كه نان معروف لبناني‌ها است، استفاده كنيد.

 تقويت اعصاب با پیاز

درمانگران طب آیورودا بر این باورند که پیاز یکی از مفیدترین سبزی‌ها برای پیشگیری از بروز سکته قلبی و مغزی است. از دیدگاه این درمانگران پیاز در هر 3 حالت  خام، سرخ شده و پخته می‌تواند از بروز لخته‌های خون در عروق خونی جلوگیری کند‌. تركيب پياز، عدس و اسفناج در این غذای گیاهی ترکیب مناسبی را به وجود می‌آورد که می‌تواند در عین حال که مهم‌ترین فاکتورهای بروز بیماری‌های قلبی مانند رسوب مواد زائد در عروق خونی و تنش‌ها و استرس‌های روزمره را از افرادی که دست‌کم دوبار در هفته از دال عدس پاكتي مصرف کنند به حداقل برساند.

 بهبود خون‌سازي با عدس

عدس از جمله حبوبات لطیفی است كه به‌راحتی پخته می‌شود و خواص درماني زيادي دارد. عدس به این دلیل که سرشار از آهن است یکی از پرخاصیت‌ترین موادغذایی برای افراد کم‌خون و مادران شیرده محسوب می‌شود. درمانگران شيوه‌هاي طبيعي درمان به دختران و زنان جوان توصيه مي‌كنند كه در هفته یک تا دوبار يك فنجان عدس آبپز را به برنامه غذايي خود اضافه كنند. عدس را بهترین خوراکی برای درمان ناراحتی‌های روده‌ای به ویژه یبوست می‌دانند. در صورتی که عدس را با گوجه‌فرنگی یا آبلیموی تازه مصرف کنید این کار موجب جذب بهتر مواد معدنی و ویتامین‌های عدس می‌شود.

روش پخت عدس

تهيه عدس بسيار ساده و آسان است. براي تهيه عدس بايد آن را درون آب بريزيد و به مدت 20 تا 25 دقيقه روي حرارت بگذاريد. در صورتي كه ظاهر عدس و حفظ شكل آن براي‌تان مهم است بايد مراقب باشيد كه بيش از 20 دقيقه عدس را روي حرارت قرار ندهيد، چراكه جوشيدن بيش از اندازه عدس موجب از بين رفتن شكل ظاهري آن و شكسته شدن دانه‌هاي عدس مي‌شود اما بايد مراقب باشيد هنگام پختن عدس به آن نمك اضافه نكنيد. زیرا  افزودن نمك هنگام جوشيدن عدس در آب موجب جذب مقدار بيشتري نمك شده و علاوه بر اين، موجب سفت شدن دانه‌هاي عدس و خشك شدن آن مي‌شود.




 

برترین ها: پنکیک (به انگلیسی: Pancake)‏ نوعی کیک نازک، تخت و گرد است که با ریختن خمیر آشپزی در ماهی‌تابه پخته می‌شود. بیشتر پنکیک‌ها نوعی نان آماده محسوب می‌شوند. در هنگام پخت کیک تابه‌ای باید آن را در ماهی‌تابه پشت و رو کرد تا طرف دیگر آن نیز پخته شود. بسته به منطقه جغرافیایی پنکیک‌ها را همراه با مربا، شکلات، میوه، شربت و گوشت مصرف می‌کنند. طرز تهیه پنکیک را در این مطلب خواهید آموخت.

 


 

پنکیک با شکر قهوه ای و سس موز

تعداد: 8 نفر
زمان آماده سازی : 10 دقیقه
زمان پخت: 20 دقیقه با دمای 400 درجه فارنهایت

مواد لازم

•    دو قاشق غذاخوری کره
•    4 عدد تخم مرغ
•    2/3  پیمانه آرد سفید
•    2/3 پیمانه شیر بدون چربی
•    1/3  پیمانه شکر قهوه ای
•    1/4  قاشق چایخوری نمک
•    3 عدد موز متوسط
•    2 قاشق غذاخوری آب سیب
•    خامه پف کرده (اختیاری)
•    خاک قند (اختیاری)

طرز تهیه

1. فر را با دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید. دو قاشق غذاخوری کره را در یک تابه 30 سانتی متری فر بریزید. آن را به مدت 3 تا 5 دقیقه درون فر قرار دهید تا کره آب شود.
2. در همین فاصله، در یک کاسه متوسط تخم مرغ را به خوبی هم بزنید. سپس آرد، شیر و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نرم و یکدست شود. مایع را داخل تابه داغ شده بریزید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید تا حسابی پف کند و طلایی شود.
3. برای تهیه سس موز، در یک قابلمه کوچک نصف پیمانه کره و شکر قهوه ای را با هم حل کنید. روی حرارت متوسط بپزید. موزهای خرد شده را اضافه کنید و دو دقیقه بپزید تا همه جای آنها گرم شود. به طور مرتب هم بزنید. آب سیب را نیز روی حرارت به مواد اضافه کنید.
4. برای سرو، سس موز را روی پنکیک بریزید. در صورت تمایل خاک قند و خامه هم روی آن بریزید و گرم سرو کنید.


 


 

پنکیک ریکوتا نارنجی

تعداد: 6 نفر
زمان آماده سازی : 25 دقیقه
زمان پخت: 3 دقیقه هر پنکیک

مواد لازم

•    1.5 پیمانه آرد سفید
•    نصف پیمانه پودر بلغور ذرت
•    دو قاشق غذاخوری شکر
•    یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
•    نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
•    نصف قاشق چایخوری نمک
•    یک پیمانه شیر
•    نصف پیمانه پنیر ریکوتا
•    ¼ پیمانه آب پرتقال
•    دو عدد تخم مرغ
•    دو قاشق چایخوری پوست رنده شده پرتقال
•    کره
•    تمشک تازه
•    پودرقند (اختیاری)
•    شربت تمشک و پرتقال

طرز تهیه

1. برای تهیه پنکیک، در یک کاسه بزرگ آرد سفید، آرد بلغور ذرت، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه متوسط دیگر شیر، پنیر ریکوتا، آب پرتقال، تخم مرغ و پوست پرتقال را با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد را با مخلوط شیر مخلوط کنید و حسابی هم بزنید.
2. تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید. کمی کره با قلم مو به کف آن بمالید. ¼ یا 1/3 پیمانه از خمیر به دست آمده را درون تابه بریزید تا پنکیک شکل بگیرد. حدود 2 دقیقه بپزید. هنگامی که لبه های آن خشک شد و روی نان حباب زد، آن را برگردانید. یک تا دو دقیقه نیز آن طرف پنکیک را بپزید.
3. پس از پخت، شربت پرتقال و تمشک را را روی پنکیک ها را بریزید. با تمشک تازه روی آن را تزئین کنید و در صورت تمایل، پودر قند روی آن بپاشید.
4. برای تهیه شربت تمشک و پرتقال یک پیمانه شکر، نصف پیمانه آب پرتقال، یک قاشق غذاخوری آب لیمو و 450 گرم تمشک تازه نیاز دارید. همه را در قابلمه روی حرارت متوسط بپزید.


 


 

پنکیک کدو حلوایی

تعداد: 8 نفر
زمان آماده سازی : 15 دقیقه
زمان پخت: 2 دقیقه هر پنکیک

مواد لازم

•    دو پیمانه آرد سفید
•    یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
•    یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
•    یک قاشق چایخوری نمک
•    یک قاشق چایخوری دارچین
•    ¼ قاشق چایخوری جوز هندی
•    ¼ قاشق چایخوری زنجبیل
•    1 ¾ پیمانه شیر
•    نصف پیمانه کدو حلوایی پخته شده
•    دو عدد تخم مرغ
•    دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی
•    شیره افرا (اختیاری)

طرز تهیه

1. در یک کاسه بزرگ، آرد سفید، شکر قهوه ای، بیکینگ پودر، نمک، دارچین، پودر جوزهندی و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه کوچک، شیر، کدوحلوایی پخته و له شده، تخم مرغ ها و روغن را مخلوط کنید. مخلوط شیر و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
2. برای تهیه هر پنکیک، حدود ¼ پیمانه از مایع به دست آمده را داخل تابه ای که از قبل چرب و گرم کرده اید، بریزید. حدود یک تا دو دقیقه بپزید، آن را برگردانید و یک یا دو دقیقه نیز طرف دیگر را بپزید. این پنکیک را باید گرم سرو کنید. در صورت تمایل روی آن شیره افرا بریزید.


 


 

هات‌کیک کره سیب

تعداد: 8 تا 10 نفر
زمان آماده سازی : 25 دقیقه
زمان پخت: 4 دقیقه برای هر پنکیک

مواد لازم

•    نصف پیمانه کره آب شده
•    ¼ پیمانه عسل
•    ¼ قاشق چایخوری دارچین
•    350 گرم آلبالو
•    نصف پیمانه مربای آلبالو
•    یک قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده
•    1.5 پیمانه مخلوط پنکیک معمولی
•    ¾ پیمانه شیر
•    دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی
•    2 عدد تخم مرغ هم زده
•    2/3  پیمانه آرد سفید
•    نصف پیمانه کره سیب

طرز تهیه

1. در یک کاسه کوچک، کره، عسل و دارچین را با هم مخلوط کنید.
2. برای تهیه سس آلبالو، در یک قابلمه کوچک، آلبالو، مربای آلبالو و پوست پرتقال را بریزید. اجازه دهید روی حرارت متوسط بجوشد. به طور مرتب هم بزنید. حرارت را کم کنید. در قابلمه را باز بگذارید بگذارید ده دقیقه نیم جوش روی شعله بماند. از روی حرارت بدارید، در قابلمه را بگذارید تا گرم بماند.
3. در یک کاسه متوسط، مخلوط پنکیک، شیر، روغن، تخم مرغ و کره سیب را با هم مخلوط کنید. با قلم مو به کف تابه چدنی کره بمالید و روی حرارت متوسط گرم کنید. ¼ پیمانه از مخلوط به دست آمده را بریزید تا دو دقیقه بپزد و روی خمیر حباب بزند. آن را برگردانید و طرف دیگر را نیز دو دقیقه بپزید تا کناره های پنکیک برشته شوند. به صورت گرم با سس آلبالوی تهیه شده سرو کنید.


 


 

پنکیک هلو و شربت چای

تعداد: 6 نفر
زمان آماده سازی و پخت : 30 دقیقه

مواد لازم

•    دو قوطی کمپوت هلو
•    نصف پیمانه خامه پف کرده
•    دو عدد تخم مرغ هم زده
•    1.5 پیمانه آرد گند خالص یا آرد جودوسر
•    یک پیمانه آرد سفید
•    1/3 پیمانه شکر قهوه ای
•    دو قاشق چایخوری بیکینگ پودر
•    1 ¼ قاشق چایخوری زنجبیل
•    1 ¼ قاشق چایخوری دارچین
•    شربت چای
•    هلوی تازه خرد شده (اختیاری)

طرز تهیه

1.    آب کمپوت های هلو را در کاسه ای نگه دارید و هلوها را در مخلوط کن له کنید. آن را داخل کاسه بریزید. خامه و تخم مرغ را اضافه کنید، هم بزنید و کنار بگذارید.
2.    در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر قهوه ای، بیکینگ پودر، ادویه و یک قاشق غذاخوری نمک را اضافه کنید. مخلوط هلو را اضافه کنید. تابه چدنی را گرم کنید و ¼ پیمانه از مواد را برای تهیه هر پنکیک داخل تابه بریزید. هر طرف آن را دو دقیقه بپزید و این کار را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. پنکیک ها را با شربت چای و تکه های هلوی تازه سرو کنید.

شربت چای

مواد لازم

•    یک پیمانه آب کمپوت هلو
•    ¼ پیمانه شکر قهوه ای
•    ¼ پیمانه آب
•    دو قاشق چایخوری نشاسته ذرت
•    دو عدد چای کیسه ای

طرز تهیه

1. در یک قابلمه کوچک آب کمپوت هلو، شکر قهوه ای، آب و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید. روی حرارت متوسط آن را گرم کنید تا شکر قهوه ای حل شود. چای کیسه ای را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا بجوشد. یک دقیقه پس از جوشیدن از روی حرارت بردارید و تی‌بگ ها را خارج کنید.



برترین ها:
 


 

•    تعداد: 8 تا 12 نفر
•    زمان آماده سازی: 15 دقیقه
•    زمان پخت: 15 تا 20 دقیقه

مواد لازم

•    یک کیلوگرم سیب زمینی قرمز (پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید)
•    3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    یک قاشق غذاخوری سرکه سیب
•    یک قاشق غذاخوری سبزیجات تازه ریز شده (ترخون، جعفری و شوید)
•    دو قاشق غذاخوری خامه ترش
•    دو قاشق غذاخوری مایونز
•    دو قاشق غذاخوری سس خردل
•    یک عدد پیازچه، خرد شده
•    نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه

طرز پخت

1. سیب زمینی ها را بخار پز کنید. برای این منظور می توانید سبدی فلزی روی قابلمه پر از آب قرار دهید و سیب زمینی ها را درون سبد بریزید. شعله گاز را روی متوسط قرار دهید و دری روی سبد بگذارید تا سیب زمینی ها مغزپخت شوند. حدود 15 تا 20 دقیقه زمان می خواهد. پس از پختن آنها کناری بگذارید تا سرد شوند.

2. در این زمان، در یک کاسه بزرگ بقیه مواد را با هم مخلوط کنید. سیب زمینی های خنک شده را اضافه کنید و حسابی ظرف را تکان دهید تا همه مواد به خورد سیب زمینی ها بروند.

3. این پیش غذا را می توانید سرد یا گرم سرو کنید. اگر سرد شود طعم بهتری خواهد داشت.

ارزش غذایی

•    کالری: 195
•    چربی: 8 گرم
•    کلسترول: 3 میلی گرم
•    چربی اشباع شده: 2 گرم
•    کربوهیدرات: 27 گرم
•    چربی اشباع نشده: 4 گرم
•    سدیم: 375 میلی گرم
•    پتاسیم: 791 میلی گرم
•    فیبر: 3 گرم



برترین ها: برخی میوه ها و سبزیجات مختص فصل خاصی از سال هستند. بنابراین بهتر است تا دیر نشده خوراکی های خوشمزه با آنها تهیه و میل کنید. در همین راستا، ما دستور تهیه چندین نوع سالاد فصلی را برایتان آموزش داده ایم تا از خوردن آنها نهایت لذت را ببرید.
 


 

سالاد ذرت شیرین

•    تعداد: 8 نفر
•    زمان تهیه: 35 دقیقه

مواد لازم

•    نصف پیمانه سرکه سیب
•    ¼ پیمانه شکر
•    نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
•    4 خوشه بلال
•    نصف پیمانه پیاز قرمز خرد شده به اندازه ذرت ها (به مدت 20 دقیقه در آب یخ بخیسانید و سپس آن را کاملا خشک کنید)
•    نصف پیمانه خیار، با پوست به اندازه پیازها خرد کنید
•    نصف پیمانه فلفل شیرین نارنجی یا قرمز
•    3 قاشق غذاخوری جعفری ریز شده
•    یک قاشق غذاخوری برگ های ریحان
•    یک قاشق غذاخوری فلفل تند خرد شده
•    نصف قاشق چایخوری نمک دریایی

طرز تهیه

1. برای تهیه سس، در یک کاسه شیشه ای، سرکه، شکر، یک قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید تا شکر حل شود.
2. برای تهیه خود سالاد، دانه های بلال را جدا کنید. در یک کاسه بزرگ همه مواد به غیر از نمک دریایی را با یکدیگر مخلوط کنید.
3. برای سرو، سالاد را در ظرف موردنظر بریزید. روی آن نصف قاشق چایخوری نمک دریایی بریزید. سس را اضافه کنید. سالاد را سریع میل کنید زیرا خیار و گوجه فرنگی سریع آب می اندازند.


 

سالاد استیک کبابی

•    تعداد: دو نفر (استیک های 85 گرمی)
•    زمان تهیه: 30 دقیقه
•    زمان تهیه چاشنی: 30 دقیقه
•    گریل: 17 دقیقه

مواد لازم

•    سس گشنیز
•    230 گرم استیک
•    دو عدد فلفل شیرین زرد یا قرمز دو نیم شده
•    یک خوشه بلال
•    دو عدد پیاز سبز
•    دو پیمانه کاهو پیچ
•    4 عدد گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
•    ¼ آووکادو کوچک نگینی خرد شده (اختیاری)

طرز تهیه

1. سس گشنیز را تهیه کنید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
2. چربی های استیک را بگیرید. هر دو طر ف استیک را به صورت اریب به عمق سه سانتی متر برش دهید. استیک را داخل کیسه آشپزی بپیچید و داخل ظرف کم عمقی قرار دهید. یک دوم سس گشنیز را روی آن بریزید. کیسه را محکم ببندید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال نگهدارید.
3. روی فلفل های شیرین، ذرت و پیازچه ها کمی روغن بریزید.
4. استیک و بلال را روی توری باربیکیو بگذارید تا پخته شوند. برای استیک باید حدود 22 تا 30 دقیقه آن را روی زغال حرارت بدهید تا مغزپخت شود. برای تهیه بلال کبابی نیز 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز است. نیمه های فلفل را 8 دقیقه و پیازهای سبز را 4 دقیقه روی توری بگذارید تا کباب شوند.
5. استیک را با لایه های باریک برش دهید. فلفل های شیرین و پیازچه را ریز خرد کنید. دانه های ذرت را جدا کنید. برای سرو، برگ های کاهو را داخل دو کاسه مجزا بریزید. استیک، سبزیجات گریل شده، گوجه فرنگی و در صورت تمایل آووکادوی خرد شده را به کاهو اضافه کنید. باقی مانده سس گشنیز را روی مواد بریزید.

سس گشنیز

مواد لازم

•    3 قاشق غذاخوری آب لیمو
•    دو قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
•    دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
•    یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    دو قاشق غذاخوری عسل
•    یک حبه سیر بزرگ (چهار قاچ شده)
•    نصف قاشق چایخوری پودر چیلی
•    ¼ قاشق چایخوری نمک
•    1/4  قاشق چایخوری زیره سبز

طرز تهیه

1. در مخلوط کن همه مواد را با هم مخلوط کنید تا همه مواد کاملا خرد شوند.




 

سالاد گوجه فرنگی-ریحان

•    تعداد: 6 نفر
•    زمان تهیه: 30 دقیقه با دمای 425 درجه فارنهایت

مواد لازم

•    یک عدد نان فرانسوی متوسط
•    دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    دو حبه سیر رنده شده
•    یک عدد کاهوی کوچک خرد شده (6 پیمانه)
•    سه پیمانه برگ تازه ریحان
•    دو پیمانه گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
•    نصف پیمانه دانه کاج شیرین شده
•    60 گرم پنیر پارمسان

طرز تهیه

1. سس لیمو تهیه کنید و آن را کنار بگذارید.
2. فر را با دمای 425 درجه گرم کنید. باگت را از طول دو نیم کنید. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون و سیر را با هم مخلوط کنید. آنها را با قلم مو روی تکه های باگت بمالید. هر تکه نان را به 3 یا 4 تکه تقسیم کنید. آنها را داخل سینی فر بچینید و به مدت سه تا 5 دقیقه بپزید تا برشته شوند. آنها را کناری بگذارید تا خنک شوند.
3. در یک کاسه بزرگ، برگ های کاهو و ریحان را با هم مخلوط کنید. در کاسه شیشه ای بلند، لایه به لایه برگ های سبز، گوجه فرنگی، دانه های کاج و پنیر را بریزید. آنها را با نان های تست شده و سس لیمو سرو کنید.

سس لیمو

مواد لازم

•    نصف پیمانه روغن زیتون
•    یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیمو
•    1/3 پیمانه آب لیموترش
•    4 حبه سیر رنده شده
•    یک قاشق چایخوری شکر
•    ¼ قاشق چایخوری نمک
•    ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه

طرز تهیه

1. در یک کاسه بزرگ، همه مواد را با هم مخلوط کنید.


 


 

سالاد ذرت و برنج

•    تعداد: 10 تا 12 نفر
•    زمان تهیه: 20 دقیقه
•    زمان خنک شدن: یک ساعت
•    زمان پخت: 3 دقیقه

مواد لازم

•    4 خوشه بلال تازه
•    یک و نیم پیمانه برنج پخته و سرد شده
•    450 گرم گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
•    یک عدد پیاز قرمز کوچک، خلالی برش دهید
•    یک عدد فلفل چیلی
•    دو قاشق غذاخوری سرکه برنج
•    دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    کمی سس سالاد

طرز تهیه

1. دانه های ذرت را با چاقو جدا کنید و آنها را بشویید. درون آب و نمک آنها را حدود سه دقیقه بپزید. آبکش کنید و کناری بگذارید تا سرد شوند.
2. برنج پخته شده، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل چیلی را با هم مخلوط کنید. آنها را روی ذرت داخل ظرفی که می خواهید سرو کنید بریزید.
3. سرکه و روغن زیتون را اضافه کنید. سپس، نمک و فلفل بزنید تا طعم بگیرند. سپس سرو کنید.


 

سالاد ذرت و انبه با سس کاری

•    تعداد: 6 نفر
•    زمان تهیه: 20 دقیقه
•    زمان گریل: 12 دقیقه

مواد لازم

•    4 خوشه بلال متوسط
•    2 تا 3 عدد انبه بزرگ
•    یک عدد پیاز قرمز متوسط
•    یک قاشق چایخوری روغن زیتون
•    4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
•    دو قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
•    یک قاشق چایخوری شکر
•    نصف قاشق چایخوری پودر کاری
•    نصف قاشق چایخوری نمک
•    1/8  قاشق چایخوری فلفل سیاه

طرز تهیه

1. دانه های ذرت را جدا کنید تا به اندازه دو پیمانه دانه ذرت داشته باشید. انبه ها را پوست بکنید. هر انبه را به 12 قسمت تقسیم کنید. پوست پیاز را بگیرید و آن را به شش قاچ تقسیم کنید. البته تا انتها برش ندهید تا به صورت گل شش قاچ شده از ریشه به هم چسبیده باقی بمانند.
2. تابه را روی شعله متوسط بگذارید. یک قاشق چایخوری روغن زیتون بریزید و 2 یا 3 دقیقه بعد که روغن داغ شد، دانه های ذرت را اضافه کنید و به مدت 6 تا 8 دقیقه هم بزنید تا دانه های بلال طلایی شوند. دانه ها را در شش کاسه جداگانه بریزید.
3. در یک کاسه متوسط، تکه های انبه و پیاز را با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. برای کباب کردن، تکه های انبه را سه دقیقه روی توری کباب پز بگذارید تا طلایی شوند. پیاز را نیز 5 تا 6 دقیقه کباب کنید تا قهوه ای شود. انبه و پیاز کبابی را داخل کاسه بریزید.
4. برای تهیه سس، در یک کاسه کوچک آب لیمو ترش، شکر، پودر کاری، نمک  و فلفل را با هم مخلوط کنید. سه قاشق غذاخوری روغن زیتون باقی مانده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سس را به مخلوط انبه اضافه کنید و خوب هم بزنید.



برترین ها:  سالمون یک ماهی چرب و سرشار از امگا 3 و پروتئین است. این ماهی باعث کاهش اضطراب می شود و برای سلامت قلب و پیشگیری و کنترل فشارخون بالا مفید است. همچنین عملکرد مغز را تقویت می‌کند. برای بهره گرفتن از این همه خاصیت خوب است هفته ای یکبار از این ماهی مصرف کنید. برای اینکه مزه های آن تکراری نباشد می توانید هر بار به روش های زیر آن را بپزید و میل کنید.

 


 

سالمون تند با هویج کبابی

•  تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 30 دقیقه

• زمان پخت و برشته شدن: 30 دقیقه

مواد لازم

• 4 عدد هویج متوسط، خرد شده

•دو عدد چغندر کوچک، خرد شده

• سه قاشق غذاخوری روغن زیتون

• یک قاشق چایخوری نمک دریایی یا معمولی

• 115 تا 140 گرم فیله سالمون

• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه

• ¼ پیمانه آب پرتقال منجمد

• دو قاشق غذاخوری آب

• پیازچه خرد شده (اختیاری)

طرز تهیه

1. فر را با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید. در تابه فر، هویج، چغندر، نصف روغن و نصف نمک را بریزید. 20 دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند. در طول پخت آنها را هم بزنید تا هر دو طرف سبزیجات بپزند.

2.در همین زمان، به سالمون نمک و فلفل بزنید. باقی روغن زیتون را داخل تابه بریزید و سالمون را 3 دقیقه سرخ کنید. آن را برگردانید و 3 دقیقه دیگر سرخ کنید. آن را داخل ظرف بگذارید و با سبزیجات تزئین کنید. آب پرتقال منجمد و آب را داخل تابه بریزید و یک تا دو دقیقه حرارت دهید تا غلیظ شود. یک قاشق از آن را روی سالمون و روی آنها پیازچه بریزید و سرو کنید.


 


 

سالمون با سبزیجات

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 15 دقیقه

• زمان پخت و برشته شدن: 10 دقیقه

مواد لازم

•  450 گرم فیله بی استخوان سالمون، به 4 بخش تقسیم کنید

• یک عدد لیمو ترش

• یک قاشق غذاخوری شوید تازه ریز شده

• یک قاشق غذاخوری نعنا ریز شده

• یک قاشق غذاخوری جعفری ریز شده

• نصف قاشق چایخوری نمک

• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

• دو قاشق غذاخوری کره آب شده

طرز تهیه

1. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. پوست لیمو را به اندازه یک قاشق چایخوری رنده کنید. کنار بگذارید. لیمو را نصف کنید. در یک کاسه پوست رنده شده لیمو، سبزیجات، نمک، فلفل و کره را با هم مخلوط کنید و روی سالمون بمالید.

2. تابه مخصوص فر را چرب کنید. سمت سبزیجات خورده سالمون را کف تابه بگذارید. سه دقیقه بپزید تا طلایی شود. سالمون را برگردانید، آب لیمو بریزید و 3 تا 7 دقیقه دیگر آن را داخل فر بپزید.

3. سالمون را داخل ظرف قرار دهید، از سس داخل تابه روی آن بریزید و در صورت تمایل با پوست رنده شده لیمو و سبزیجات تازه تزئین و سرو کنید.




 

کتلت سالمون و سیب زمینی

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 20 دقیقه

مواد لازم

•  400 گرم فیله سالمون بی ستخوان

• دو پیمانه خامه ترش و پوره سیب زمینی با پودر پیاز

• نصف پیمانه پودر نان خشک یا نان باگت

• 3 قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده

• 140 گرم سالاد کاهو و کلم

• نصف پیمانه سس سالاد

طرز تهیه

1.سالمون را داخل تابه پیرکس قرار دهید. روی آن را سلفون بکشید. ظرف را داخل مایکروفر با قدرت 100 درصد به مدت 2.5 تا 3.5 دقیقه بپزید تا ماهی نرم و پخته شود. در یک کاسه، سالمون، سیب زمینی، پودر نان خشک و شوید را با هم مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به شکل کتلت درآورید و هر کدام را 3 تا دقیقه بپزید تا طلایی شود.

2.سالاد سبزیجات را در ظرف بریزید و کتلت های سالمون را روی آنها قرار دهید و با سس سالاد سرو کنید.


 


 

سالمون مدیترانه ای و نودل

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 20 دقیقه

مواد لازم

•  30 گرم فتوچینی

•دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

• 450 گرم فیله بی استخوان، 8 تکه شود

• نمک و فلفل سیاه

• 6 پیمانه اسفناج ریز و تازه

• نصف پیمانه فلفل دلمه ای زرد یا قرمز سرخ شده

• نصف پیمانه سس سالاد با سرکه بالزامیک

طرز تهیه

1.فتوچینی را بپزید و آبکش کنید.

2.یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی سالمون بمالید. نمک و فلفل بزنید. تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید و سالمون را داخل آن قرار دهید. 8 تا 12 دقیقه بپزید تا سالمون بپزد. سالمون را از تابه خارج کنید. برگ های اسفناج، فلفل های دلمه ای و روغن باقی مانده را داخل تابه بریزید و دو دقیقه بپزید. فتوچینی را داخل تابه بریزید. سس سالاد، نمک و فلفل را اضافه کنید. مواد را داخل 4 کاسه تقسیم کنید و سالمون ها را روی آنها قرار دهید.



 


سالمون و راویولی

• تعداد: 4 نفر

مواد لازم

• 260 گرم راویولی پنیر

•یک عدد لیمو ترش

• 350 گرم فیله سالمون بی استخوان

• نمک و فلفل سیاه

• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

• 170 گرم برگ اسفناج کوچک

• 3 حبه سیر رنده شده

•دو قاشق غذاخوری کره

• پنیر پارمسان رنده شده

طرز تهیه

1. راویولی را طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی بپزید.

2.در همین زمان، لیمو را دو نصف کنید. آب نیمی از آن را بگیرید و نیم دیگر را خرد کنید. تکه ها و آب لیمو را کنار بگذارید. سالمون را نمک و فلفل بزنید.

3. در یک تابه بزرگ، روغن زیتون را گرم کنید. سالمون را اضافه کنید و 8 دقیقه بپزید تا ماهی مغزپخت شود. سالمون را از تابه خارج کنید. اسفناج را دو دقیقه در تابه سرخ کنید. آنها را خارج کنید. آب لیمو، سیر و کره را به تابه داغ اضافه کنید. آنها را تا زمانی که کره آب شود حرارت دهید.

4. سالمون را به چهار قسمت تقسیم کنید. راویولی و اسفناج را داخل ظرف بگذارید. سس داخل تابه را روی سالمون ها بریزید. ماهی را با تکه های لیمو و پنیر پارمسان سرو کنید.



برترین ها:  غذاهاي مکزيکي بازتاب خصوصيات منحصر به فرد مردم مکزيک است. در قلب مکزيکي ها روحيه گرم و متواضع و در عين حال رام نشدني اي نهفته است که به خوبي در غذاهاي مکزيکي خودنمايي مي کند.

غذاي مکزيکي به تنوع در ترکيب مزه ها، تزئينات رنگارنگ و گوناگوني مواد اوليه و چاشني ها معروف است. بسياري فکر مي کنند که غذاهاي مکزيکي بسيار تند و پر ادويه هستند. البته بعضي از غذاهاي مکزيکي بسيار تند و پر ادويه هستند. البته بعضي از غذاهاي مکزيکي واقعاً تند هستند و امتحان آنها دل شير مي خواهد اما اغلب غذاهاي مکزيکي طعم تند ملايم را در آميزش با اندکي چاشني زيره و ترشي ليمو مانند ارائه مي کنند. بيشتر ايراني ها غذاي مکزيکي را مي پسندند چون سبک آشپزي امروزي مکزيک تا حدي متاثر از شيوه آشپزي در خاورميانه و اسپانيا شده است و به ذائقه مردم ايران زمين نزديک است. اما نوع غذاهاي مکزيکي و شيوه طبخ آنها از هر منطقه تا منطقه ديگر متغير است. در این مطلب یکی از خوراک های معروف مردم مکزیک به شما آموزش داده می شود.




:: بازدید از این مطلب : 606
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 8 تير 1387 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: